Van foto naar ets

Rond mijn woonplaats komen veel vogels voor. Met name de Oostvaardersplassen zijn bijzonder rijk aan vogels. In de tijd van de vogeltrek kom je er heel veel soorten tegen. Tijdens een wandeling in het Oostrvaardersbos zag ik vorig jaar op vrij grote afstand een valk in een boomtop zitten. Door de kijker bleek het een boomvalk. Ik had mijn camera bij me, met de telelens en voorzichtig heb ik hem benaderd, langzaam lopend via het pad.

Boomvalk, foto copyright A.H.Harms

Kenmerkend zijn de ‘rode broek’, de blauwgrijze vleugels en de zwart-witte koptekening.

Ik besloot van de foto een tekening te maken: ik had net speciale potloden aangeschaft, waarmee je geen schitteringen op foto’s krijgt.

Boomvalk, potloodtekening

Ik kreeg vlak daarna de mogelijkheid om etsen te koop aan te bieden in de winkel van de Floriade. Daarom heb ik een ets gemaakt naar de tekening, die naar de foto was gemaakt.

Boomvalk, ets

De etsinkt is gemaakt van ultramarijnpigment in lijnolie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *