Eerbetoon aan Barbara Hepworth en Anish Kapoor

In de museumtuin van het Rijksmuseum in Amsterdam is een tentoonstelling van beelden van Barbara Hepworth. Deze beeldhouwer heeft naam gemaakt met doorboringen van rechtopstaande objecten. Ze leefde in de vorige eeuw in Engeland. Ook in de beeldentuin van het Kroller Muller museum staan beelden van haar. Ze heeft veel mensen geïnspireerd.

Dit museum heeft onlangs een prachtig beeld van Anish Kapoor aangeschaft. Een grote albastknol is zodanig bewerkt dat een ei in het midden lijkt te zweven. Na het zien van de beelden van deze twee grootheden van de moderne beeldhouwkunst ben ik gekomen tot een beeld uit serpentijn. Door een verschil te maken in de mate van polijsten ontstaan in deze steensoort kleurverschillen. De houten voet is gemaakt van een deel van een oude botter, afkomstig van de botterwerf in Elburg.

Onlangs is dat beeld op zijn definitieve standplaats terecht gekomen in een prachtige tuin aan het water van de grote vijver.

Net als de nieuwe eigenaren ben ik ook blij dat het beeld daar terecht is gekomen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *