Beelden van hout

Beelden van hout

Hout is een heel veelzijdig materiaal, dat goed te combineren is, zowel met andere hout-soorten, als met andere materialen, brons, steen etc.

Nedah
Splinter
Nedah
Splinter

Dit beeld van iepenhout laat een vrouw zien die een splinter in haar grote teen heeft. Het model Nedah van www.posespace.com heeft hiervoor als inspiratiebron gediend.

Wolharige neushoorn

wolharige neushoorn
Wolharige neushoorn

Van een vriend kreeg ik een stuk van een omgezaagde Japanse Kers, die niet meer bloeide. In het hout ontstonden spleten, door het drogen. De spleten zijn gevuld met ongesponnen wol, waardoor de Wolharige Neushoorn weer even in de picture komt. Naar alle waarschijnlijkheid is het de eerste neushoornsoort die door toedoen van de mens is uitgestorven…..

Joy

Joy olijf

Dit (kleine) beeldje is gemaakt van olijfhout. De turnster doet een handstand op een bok, van mahoniehout; ze heeft overduidelijk plezier. Bewegen is goed voor je, maar vooral leuk!

Purperreiger

Purperreiger

In Nederland zijn purperreigers zeldzame broedvogels. Ze lopen langzaam langs rietkragen van sloten op zoek naar prooi. Perenhout en padoek zijn ook geen algemene houtsoorten. De kleur ervan komt deels overeen met de kleuren van purperreigers.

De Elfenkoningin

In de 19e eeuw werd in diverse liederen, o.a. van Schubert en Loewe, de elfenkoningin opgevoerd. Meestal niet als een lieflijke dame, maar vaker als een robuuste, krachtige vrouw. In mijn verbeelding schrijdt ze niet, maar zweeft ze vlak boven de grond, magisch en machtig. Dit beeld is 50cm hoog, gemaakt van lindenhout op een sokkel van eikenhout. De verbindingspennen zijn van brons.

De elfenkoningin
Hoofd van De elfenkoningin (lindehout, beeld)
De elfenkoningin (detail)

Neushoorn

Dit beeld is gemaakt van cipressenhout, en wel van dat deel waar de stam overgaat in de wortel. Mijn buurman kapte de boom en samen hebben we de stronk uit de grond getrokken. Na drogen, afzagen van de wortels en schoonmaken bleek de tekening fantastisch. Het beeld is ongeveer 45 cm lang en 20 cm hoog. Bijzonder is ook nog de geur, die nog steeds aanwezig is.

Neushoorn
Neushoorn

Tweezaam

Ook uit onverwachte houthoek komt soms iets, waar je beelden van kunt maken. Zo kwam ik bij een zaak voor deuren en vloeren een restant parketdelen tegen, van eikenhout en mahonie. De parketdelen waren van gelijke lengte en breedte, dus waren ze goed te verlijmen. Zogezegd, zo gedaan. Ditbeeld is het resultaat, twee houtsoorten samen.

Tweezaam dwars
Tweezaam, zijaanzicht
Tweezaam 3/4
Tweezaam, 3/4 aanzicht

Terug naar Beeldengalerij