Beelden van brons

Zeearend

Nu ook in Almere de zeearend tot broeden is gekomen, vond ik het nodig om een zeearend te maken. Het bronsdeel is circa 25 cm hoog, staat gemonteerd op een tak op een sokkel van mergel. Samen is het beeld zo ruim een meter hoog.

Tarangire luipaard

Het beeld in de kop van deze pagina is een luipaard liggend in een boom. Het beeldje is ongeveer 20 cm lang, de tak van lindehout ongeveer 60 cm. De tak is gemonteerd op een gekleurde vurenhouten plank.

Zo lag hij, in Tarangire NP in Tanzania in een baobab. Even later sprong het luipaard uit de boom en verdween volkomen uit het gezicht. Natura artis magistra!

 

Toekomstdroom

Donker gepatineerd bronzen beeldje van een awangere vrouw ( 20cm hoog) op een grenen stoeltje
Toekomstdroom

Een vrouw zit te mijmeren op haar stoel, vol verwachting in verwachting. Het stoeltje is van vurenhout, het brons is donker gepatineerd om het contrast met het hout beter te laten uitkomen. Dit beeldje is ongeveer 20 cm hoog.

Vreugdevolle overgave

Berlijnse vrouw
Vreugdevolle overgave

Dit beeld (10 cm hoog) is het eerste bronzen beeld dat ik heb gemaakt.  De inspiratie daarvoor heb ik opgedaan in Berlijn.

 

Annalita retirata

Annalita
Annalita retirata

De Italiaanse Annalita heeft voor mij geposeerd in Florence. Haar pose is in zichzelf gekeerd, ingetogen.

Het brons is niet gepatineerd, maar voorzien van een dunne laklaag om de oorspronkelijke kleur te behouden. Het beeldje is 15 cm hoog.

Riet Veld

Bronzen beeldje op een relica van een Rietveld Z-stoel.
Riet Veld

Dit beeldje van 20 cm hoog is de bronzen versie van Riet Veld. Als inspiratie diende het eerder gemaakte schaalmodel van de beroemde Rietveldstoel. Daarop zit een vrouw, waarvan ik de naam veranderd heb in Riet Veld. Er is ook een versie in galastone, met een totaal andere uitstraling. Material matters!

Terug naar Beeldengalerij