Gereedschap

Goed gereedschap is uiteraard heel belangrijk. Op dit moment ben ik bezig met een beeld van iepenhout. Het wordt een bukkende vrouw, die iets van de grond opraapt, met een hand op haar bovenbeen en de andere natuurlijk uitgestrekt naar het voorwerp op de grond. Die arm en hand op het bovenbeen zitten eigenlijk in de weg voor de vormgeving van de dijen en de ruimte daartussen. Het kost een tijdje om te verzinnen wel gereedschap daarvoor handig en nodig is, maar het is gelukt. Pfeil maakt onovertroffen gutsen en beitels voor houtsnijden en voor dit probleem zat er ook wat bij.

Uiteraard heb ik het nieuwe gereedschap gewet voor gebruik, zoals geleerd op de Nederlandse Vioolbouwschool in Makkum

En, het goede nieuws: het werkt zoals ik gedacht had!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *