Beeldhouwen in Kenia

In februari heb ik een studiereis  naar Kenia gemaakt. Doel van die reis was onder meer het kennismaken met het onderwijssysteem aldaar, maar ook het bezoeken van biologisch interessante plaatsen. Op weg naar het beroemde park Massai Mara kwamen we in een wegrestaurant a la Kenia. Er was daar ook een groot aanbod van beelden voor de toeristische markt,  die daar ook werden gemaakt. Dat betekende dat er ok ruw hout lag, waaronder een prachtig stuk ebbenhout. Ik heb dat aangeschaft. Eenmaal terug zag ik dat er in het stuk hout een arend verstopt zit. Om een beroemd beeldhouwer te citeren, ik hoef die arend er alleen maar uit te halen…., en daar ben ik hier mee bezig.

 

Op de school hebben we de leerlingen ook dieren laten boetseren met was. Ze hebben die dieren vervolgens gebruikt om het principe van classificeren onder de knie te krijgen. Zowel zij als hun docent waren heel erg enthousiast.

De organisatie van deze reis werd georganiseerd door Reisvriend, www.reisvriend.com, gespecialiseerd in reizen op maat naar Kenia. Een echte aanrader!

Arend van ebbenhout
Ebben arend (af)

Ebbenhout is alleen in de kern zwart, aan de buitenkant zit een laag licht spinthout, waar je mooi gebruik van kunt maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *