Aat Harms

aat aan het werk
Aan het werk!

Hoe ben ik bij beeldhouwen terecht gekomen?

In 1953 ben ik in Amsterdam geboren. Ik heb biologie gestudeerd aan de VU, ook in Amsterdam. Daarna ben ik in het onderwijs gaan werken. Dat beviel prima, en dus ben ik dat blijven doen. Na bijna 40 jaar onderwijs is het tijd voor iets anders.

Waarom dan uitgerekend beeldhouwen?  Dat zit zo,  in mijn vroege tienerjaren heb ik op de Nutsschool voor beeldende expressie in Amsterdam gewerkt met klei en mergel (zie ook de blog daarover). Dat vond ik leuk, ik ging daar graag naar toe. Sinds een paar jaar, na het beëindigen van mijn actieve loopbaan, ben ik opnieuw begonnen met beeldhouwen. Eerst weer met mergel dat ik in Zuid Limburg had opgehaald. Al snel daarna ben ik overgegaan op speksteen en albast.
Nu maak ik beelden van allerlei materialen: steen, hout, keramiek en brons.

Ik haal mijn inspiratie voornamelijk uit het observeren van dieren en mensen.

Als je mijn werk mooi vindt, vind ik dat uiteraard een compliment. Als je wilt dat ik iets voor je maak, dan sta ik daar voor open. Neem dan contact op via info@beeldenvanaat.nl

Je kan me ook bellen op +31 (6)20142077

Mijn atelier maakt deel uit van het complex van De Blauwe Reiger, De Steiger 77 in Almere Haven (http://www.deblauwereigeralmere.nl )